Voetbal 2015

17/04/2015   Also - K. Waso 0-7

Onder leiding van Fouad Amghar als ref en het duo Christophe Van Cleven-Adrien D'Hoe als assistenten werd de wedstrijd met 22 minuten vertraging op gang gefloten. Een viertal afzeggingen in laatste instantie bij Also zorgde dat er enkele bestuursleden van Also moesten meespelen. Geen afwezigen bij Waso die met 14 spelers waren. Een 15-tal supporters kwamen Waso aanmoedigen en zagen een mooi spektakel.

Op het A-terrein van Rapide Lebbeke was Waso in alle domeinen heer en meester over een zwalpend Also. Doelman Slowack had een rustige avond en diende zijn handen niet te verbranden. Er waren amper schoten binnen de doelpalen! Waso won o.a. door een hattrick van Van Laere afgetekend met 0-7.

Waso had in voorbereiding op het verbondstornooi na de 1-2 nederlaag tegen Turnhout wat goed te maken. De Red Boys namen het eerste initiatief. Waso zorgde na twee minuten voor het eerste gevaar. Staessens ging de linkerflank af en trok het leer voor doel. Een zeer attente Turki knikte de eerste kans nipt over. Een minuut later werd aan de overzijde een kort genomen hoekschop van De Smet voorlangs getrapt door Ottoy. Nadien waagde Waso vrij en vrank hun kans en vooral door de heerschappij vanop het middenveld werden de scoringskansen groter. Balverlies in de thuisdefensie leidde de openingstreffer in. Turki onderschepte dit balverlies en knalde de kans tegen doelman Verstraeten die onzuiver keerde waardoor Heerwegh de rebound nette (0-1). Wat later stuurde Vertenten Turki in het straatje die mooi uithaalde maar Verstraeten devieerde de kans in hoekschop. Na het kwartier verdubbelde Waso dan toch de score. Janssens lanceerde Van Laere en die werkte de aanval subliem in twee tijden af (0-2). Waso bleef de opponent op de eigen helft terugdringen. Op voorzet van Turki trapte Calluy het leer tegen Verstraeten. Bij een volgende kans werkte De Meuter de bal voor de voeten van Van Der Vloedt weg in hoekschop. Voor de rust diende de thuisdoelman nog enkele keren gepast in te grijpen bij kansen voor Snoeck en Van Laere (2x). Een hoekschop van Claessens werd door Van Laere nog naast getrapt. Net voor de pauze vergrootte Janssens op assist van Staessens de voorsprong tot een 0-3 ruststand.

In de tweede helft werd de winstmarge nog hoger getild. Als een F1-bolide raasde Waso in een grootse aanvalsstorm. Op voorzet van Janssens trapte Van Laere de eerste kans over. Doelman Verstraeten grabbelde vervolgens het leer uit de voeten van Heirbaut. Ook een schot van Vertenten miste de goede richting. Een mooie aanval Heirbaut-Van Laere werd met een grondscherend schot van Calluy op de Also-doelman besloten. Nadat De Meuter een schot van Staessens in eigen doel had besloten (0-4) zakte het moreel dieper bij de opponent. Nog voor het uur maakte Van Laere zijn hattrick rond en dit na voorbereidend werk van het trio Staessens-Janssens-Heerwegh (0-5 en 0-6). Van Laere lukte wat later ei zo na een vierde treffer maar de poging werd door De Meuter afgeblokt. De euforie van Waso was nog niet gedaan. Also moest gelukkig in de slotfase maar één keer buigen toen Heerwegh een fraaie aanvalsactie afrondde (0-7). Doelman Verstraeten diende vier minuten voor tijd nog een mooie refleks uit de handen te schudden op een schot van Heerwegh. Kort voor tijd trapte van Laere een assist van Heirbaut nipt over en werd een kopbal van Van Der Vloedt op hoekschop van De Mol door Verstraeten gekeerd.

De verslagenheid bij ALSO was groot terwijl de vreugde van Waso niet in te tomen was. Men is klaar om de strijd in het verbondstornooi aan te gaan en wie weet houdt Waso deze keer op de terreinen van Robur Moerzeke wel eens de wisselbeker thuis. Met een goed verzorgde barbecue o.l.v. Dhr. Deglas aan een zeer democratische prijs konden beide ploegen zich later op de avond verzoenen.

- Benny Farezijn -

Kon. Also: Jordy Verstraeten, Philip Cunningham, El Houssine Yagoubi, Jonas De Meuter, Tom Heyvaert, Koen Laureys, Matthias De Brabanter, Yannick Ottoy, Silke Van Cleven, Kristof De Smet, Beau Vaerenbergh en Sam De Boeck.

Kon. Waso: Bram Slowack, Johan Heerwegh, Jan-Sebastiaan Janssens, Stef Claessens, Jari Van Laere, Gino Heirbaut, Brent Staessens, Wesley Van Der Vloedt, Tijs Vertenten, Ruben Calluy, Sammy Turki, Manuel De Clerck, Kevin De Mol en Christophe Snoeck.

Doelpunten: 7' Heerwegh 0-1, 17' Van Laere 0-2, 35' Janssens 0-3, 47' Jonas De Meuter 0-4, 48' Van Laere 0-5, 53' Van Laere 0-6, 63' Heerwegh 0-7