Voetbal 2014

13/03/2014   Kon. Waso - KVSG Gent 2 - 4

Het noodlot blijft Kon. Waso achtervolgen. Het lukt Waso dit seizoen maar niet om een vriendschappelijk duel met een positief resultaat te beëindigen. De volledige ploeg treft schuld aan de 2-4 nederlaag en het makke spelvertoon dat men bracht.

Op het kunstgrasveld van KFC Vrasene koos het trainersduo Lagaert-Vercauteren voor een 4-3-3 i.p.v. 4-4-2 als opstelling. In de beginfase was te zien dat Waso erin geloofde een mooie prestatie neer te zetten. Het trok voluit de aanvallende kaart. Amper na drie minuten zorgde Cornelis op voorzet van Johan Heerwegh voor de eerste speldeprik; Arno knalde het leer over. Even later drukte Tijs Vertenten op doel af maar de Gentse doelman duwde het gevaar in hoekschop. Op die hoekschop werd een poging van Tim Staes net afgeblokt. Gent probeerde stilaan in de wedstrijd te komen. Op een zwak schot van Van Der Eeken kende Slowack geen probleem. Na het kwartier kreeg Robbrecht na slecht uitverdedigen van De Smet een mooie kans op het hoofd maar Kevin knikte de kans jammerlijk naast. Lobo werd nadien in de ploeg gebracht en zijn inzet in de aanvalsopbouw woog op de Gentse afweer. Eerst ontzette een Gents verdediger de bal uit zijn voeten en daarna stopte De Smet een voorzet van Lobo in twee tijden. Robbrecht trapte tussendoor een hoekschop van Vertenten over. Waso zag de aanvalslust ei zo na verzilverd toen Cornelis een voorzet van Heerwegh op de slof nam maar op het grondscherend schot veegde Van Der Vloedt reglementair de bal van de lijn weg. Al de gemiste kansen zouden Waso zuur opbreken. Voor de rust stak Gent enkele keren gevaarlijk de neus aan het venster. Het leverde een dubbele bonus op. Een inzenden van Van De Velde bereikte Beerens die zijn schot via de binnenkant paal in doel zag belanden (0-1). Waso zat hierdoor in zak en as en het spelvertoon verminderde fel. Gent ontregelde met splijtende acties de Waso-afweer. Slowack redde eerst een mooie kans van Van Caelenberghe met de voeten. Beerens besloot nadien een bezoekende kans in het zijnet. Net voor de pauze kreeg Van Caelenberghe een doelpunt in geschenkverpakking aangeboden en zorgde bij een mistasten van Bram voor de 0-2 ruststand.

De tweede helft startte veelbelovend. Bram diende eerst waakzaam te blijven op een schot van Van Der Eeken. Aan de overzijde ging doelman De Smet goed plat op een laag schot van Lobo. Waso lukte na twee minuten de aansluiting toen Heerwegh de bal onder doelman De Smet binnenschoof (1-2). Wat later probeerde Heerwegh een strafschop te versieren maar een uitstekende ref Matthias Massa - die werd bijgestaan door Marnix Lanssens en Irmgard Van Meirvenne - wuifde de misleidende actie zonder verpinken weg. Waso bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker. Na een gewonnen duel met Van Der Vloedt nam Lobo de bal iets te slecht op de slof (schot naast). Bij Gents balverlies ter hoogte van de rechthoek kreeg Lobo op de tiende minuut een wenkende kans aan de voeten. Zijn schot zwiepte nipt over. Twee tellen later werd Cornelis op links het straatje ingestuurd. De assist van Arno werd door Lobo in buitenspelpositie in doel verlengd. Het electronische bibsignaal van Marnix naar Matthias maakte alles duidelijk dat zo de gelijkmaker uitbleef. Teleurstellend was het spel nadien. Er zat geen diepgang meer in het spel en de goede combinaties bleven uit. Bovendien begon Waso nog wat slordig uit te verdedigen en geschenkjes uit te delen. Op de 25e minuut strafte Van Der Vloedt een eerste slordigheidsfoutje af (1-3). Kevin De Mol - wegens een tekort aan spelers samen met Jari Van Laere deel uitmakend van Gent - maakte er kalm en beheerst zelfs 1-4 van. Een ontgoochelde kapitein liet zich dan maar vijf minuten voor tijd vervangen door Ignace Buytaert die dan de kapiteinsband mocht dragen. Lobo milderde op assist van Janssens met een mooi schot in de verste hoek en legde de 2-4 eindstand vast. In een zwakke slotfase zorgde Gunter Van Bocxlaer voor de enige thuiskans en knalde het leer naast de kruising.

Er is dus in voorbereiding op het verbondstornooi duidelijk nog werk aan de winkel voor de Waso-ploeg die toch eens moeten nadenken hoe het komt dat een matchken voetbal na de training altijd met de nodige inzet wordt gespeeld en mooi spektakel biedt terwijl een vriendschappelijk duel tegen collega-scheidsrechters in dit seizoen niet met de nodige ernst werd gespeeld ! Nieuw puzzelwerk dus voor de volgende opstelling en enkel spelers die zich 200 % voor de ploeg willen inzetten a.u.b. ! - Benny Farezijn -

- Benny Farezijn -

Kon. Waso : Bram Slowack, Johan Heerwegh, Jan-Sebastiaan Janssens, Arno Cornelis, Tim Staes, Gino Heirbaut, Gunter Van Bocxlaer, Sammy Turki, Tijs Vertenten, Benny Van De Winckel, Kevin Robbrecht, Lobo Buabadi, Davy Boodts en Ignace Buytaert.

KVSG Gent : Koen De Smet, Kenneth Verhelle, Andy De Ketelaere, Mario Baele, Nicolas Van Caelenberghe, Wesley Van Der Vloedt, Sören Beerens, Jonathan Van Der Eeken, Maxime Van De Maele, Timmy Van De Velde, Renaud Leroy, Kevin De Mol en Jari Van Laere.

Doelpunten : 27' Beerens 0-1, 35' Van Caelenberghe 0-2, 37' Heerwegh 1-2, 60' Van Der Vloedt 1-3, 65' De Mol 1-4, 68' Lobo 2-4.