Voetbal 2014

04/04/2014   Kon. Waso - K. Boomse SV 7 - 1

Na drie nederlagen op rij heeft Kon. Waso eindelijk nog eens kunnen winnen. Het won afgetekend met 7-1 daar waar de heenwedstrijd slechts op 0-0 eindigde.

Na een goede opwarming raasde Waso als een Formule 1-bolide op het kunstgrasveld van SK Sint-Niklaas met vlotte aanvalsacties over een mak spelende Boomse opponent. Trainer Lagaert kon slechts beschikken over 12 spelers die van bij het begin het initiatief namen en Boomse fel op de eigen helft terugdrong. Na twee minuten lukte Kevin Robbrecht op een mooie voorzet de opening (1-0). Twee tellen later nam Mario Van De Walle bij een hoekschop het leer op de slof en via het been van Metin belandde het schot in doel (2-0). Waso bleef het initiatief opeisen. Pieter-Jan Janssens trapte een assist van Kevin De Mol nipt over. Een mooie aanval van het duo De Mol-Janssens werd door Lobo Buabadi in doel verlengd (3-0). Doelman Claes liet zich wat later niet verrassen op een kopbal van Robbrecht maar diende zich bij de volgende actie nogmaals om te draaien toen Jari Van Laere een assist van Stef Claessens in doel werkte (4-0). Na twintig minuten zorgde Boomse voor enige dreiging. Zowel kapitein Heirbaut, Claessens als de uitgekomen Slowack dienden mogelijke prikken van Ceuleers, Decat en Velle te ontregelen. Zowel Claessens, Janssens als Lobo misten vervolgens precisie in de afwerking. Voor de rust verlengde Duré een Boomse vrijschop naast, werd een poging van Claessens afgeblokt en trapte Robbrecht de bal iets te zwak in de handen van Claes (4-0 ruststand).

Ook in de tweede helft trok Waso het felst van leer. Het eerste schot van Heerwegh ging naast. Een inzenden van Van Laere werd door Duynslager voorlangs gekopt. Aan de overzijde klemde Slowack een schot van Ceuleers. Bij Booms balverlies bood Heerwegh Duynslager een mooie kans aan de voet maar die mikte de bal iets te hoog. De aanvalsgolven van Waso waren moeilijk af te stoppen. Lobo bediende op de 46e minuut Heerwegh die met een harde knal uithaalde en doelman Claes tot een ultieme refleks uit de rechterhoek dwong. Op die hoekschop probeerde Duynslager op assist van Heerwegh met mooie omhaal de Boomse goallie te verrassen maar Claes kweet zich gedegen van zijn taak en stopte de mooie actie. Heirbaut hield nadien Coeck van de aansluiting. Op de 50e minuut stond de forfaitscore op het denkbeeldige scorebord. Waso-Youngstar Van Laere bediende Lobo die in twee tijden voor de 5-0 zorgde. Amper één tel later stond het al 6-0 toen Arne een assist van Jari binnenprikte. Waso bleef het balletje goed rondtikken en toonde zijn ware gelaat. Met de laatste aanvalsdrift werden nog enkele mooie acties op het terrein gebracht. Een aanval Robbrecht-Duynslager-Heerwegh werd door Van Laere op de doelman besloten. Een grondscherend schot van De Mol strandde naast. Zowel Van Laere als Heerwegh dwongen Claes nog tot twee mooie reddingen. Met de moed der wanhoop zocht Boomse naar een eerreddend doelpunt. Van De Walle hield als soliede verdediger eerst Coeck van een schot op doel. Lobo beging dan een 'lichte' overtreding op Duré in de rechthoek. Een goed leidende Van Raemdonck wees zonder verpinken naar de strafschopstip. Slowack stopte eerst de strafschop van Duré maar mocht wegens het vroegtijdig binnendringen van Gino de strafschop nog eens overdoen. Duré knalde de elfmeter dan centraal ongenaakbaar binnen (6-1). Even hingen de Wase kopjes naar beneden maar acht minuten voor tijd dweilde Lobo de linkerflank af. Lobo werkte niet opportunistisch en bood een goed ingevallen Duynslager ook een tweede doelpunt aan. Arne knalde de assist langs Claes in doel (7-1). In de slotminuten belandde een lobbal van Lobo op het dak van het doel. Vos schoof nog een pass van De Bruyn binnen maar Marnix Lanssens had als AR2 buitenspel gezien en vlagde zo een tweede bezoekend doelpunt weg.

"De ruime winstmarge is alvast een opsteker voor de ploeg", stelt trainer Lagaert. "Iedereen was immers geprikkeld om een mooie prestatie in de laatste voorbereidingswedstrijd neer te zetten. We namen een snelle start en legden meteen zware druk op de Boomse verdediging. Zo gingen we snel naar een gemakkelijke 4-0 bij de rust." "Voor de tweede helft werd gevraagd zich te blijven inzetten en het mooie samenspel te behouden", gaat Istvan verder. "Dat leidde uiteindelijk tot een bredere winstmarge. Bram kreeg ondanks de mindere wedstrijd tegen Gent toch het vertrouwen, heeft zeer goed gepresteerd en attent gebleven op de momenten dat het nodig was. De zege is alleszins dik verdiend op basis van de vlotte aanvalsacties, de goede samenhang en de sterke collectiviteit. Met een goede ingesteldheid en het vertoonde spel van vandaag te behouden, denk ik wel dat we op het verbondstornooi goed gaan scoren", besloot een glunderende Waso-trainer. "Het is jammer dat een mooi gestopte penalty bevroren wordt door een vervroegde instap van een medespeler in de rechthoek", meent doelman Slowack. "Regels zijn regels natuurlijk dus leg ik mij maar neer bij deze beslissing van de ref. Velen hadden wat twijfels over mijn kunde als goallie na de mindere prestatie tegen Gentse maar ik denk dat mijn prestatie best mocht gezien worden. In de partij tegen Boomse waren we heer en meester in alle domeinen. De zege is dan ook dik verdiend."

- Benny Farezijn -

Kon. Waso: Bram Slowack, Johan Heerwegh, Jan-Sebastiaan Janssens, Stef Claessens, Jari Van Laere, Gino Heirbaut, Kevin De Mol, Benny Van De Winckel, Kevin Robbrecht, Lobo Buabadi, Mario Van De Walle en Arne Duynslager.

K. Boomse SV: Jimmy Claes, Koen Decat, Ruben Ceuleers, Wouter Duré, Tim Vos, Björn Van Ranst, Koen De Bruyn, Rudolf Corremans, Koen Velle, Pieter Decat, Steven Hoefkens, Mustafa Metin, Maarten Coeck en Philippe Urlus.

Scheidsrechters: Johan Van Raemdonck-Davy Boodts-Marnix Lanssens.

Doelpunten: 2' Robbrecht 1-0, 4' Metin 2-0 (own-goal), 11' Buabadi 3-0, 18' Van Laere 4-0, 50' Buabadi 5-0, 51' Duynslager 6-0, 59' Duré (pen.) 6-1, 62' Duynslager 7-1. - B.F. -