Voetbal 2013

19/05/2013   Op bezoek bij Soleo ter gelegenheid van Pinkstertornooi

Dit tornooi vond plaats ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van Kon. Soleo.
Kon. Waso was aanwezig met 1 ploeg met volgende spelers: Bram Slowack, Tim Staes, Johan Heerwegh, Fouad Amghar, Jelle Van Der Meiren, Arno Cornelis, Kevin Robbrecht, Christophe Snoeck en Ignace Buytaert, dit onder de deskundige leiding van Walter Van De Velde (Trainer) en Davy Boodts (Afgevaardigde).

Ingedeeld in een reeks met : Noordergouw , Sova 1, Herentals en Hastrui.

De eerste match tegen Noordergouw begon heel goed, iedereen goed fris na de gezinsuitstap van de dag ervoor, niet voor de hand liggend uiteraard. De verdediging deed vlot haar werk in de eerste helft en dan scoorde Jelle zijn eerste van de dag. In de tweede helft scoorde Arno op aangeven van Jelle. Bram maakte ook een supersave in zijn korte hoek. We hebben wel enkele kansen weggegeven en ook nog een kans gehad om de score verder uit te diepen. Eindstand : 0-2.

De tweede match kort erna tegen Herentals met van in de eerste min. van de match een mooie goal van Johan op aangeven van Jelle. Dan gaan we naar een aantal missers van formaat en komt Fouad alleen voor de keeper maar hij trapt hoog over, Kevin geeft steekballeke naar Arno maar die stuit op de doelman, dan nog eens Fouad die nog eens hoog over trapte, Jelle met voorzet op het hoofd Christophe net naast, nog eens Johan laag schot voorlangs, Arno juist over op voorzet Jelle, maar tussendoor laat Bram ons verschieten door een bal te redden juist op de lijn en dan opeens vinden we terug hoe je moet scoren na al dat gemis. De tweede goal door Arno op aangeven van Johan, de derde ook op aangeven van Johan werd gemaakt door Ignace, een prachtdoelpunt van formaat. Eindstand : 3-0.

De derde match werd gespeeld na de middagpauze en deze werd het hoogtepunt van de dag.
Het begon allemaal veelbelovend. We waren nog niet goed bezig en Jelle maakte al zijn goaltje. Maar toen opeens uit het niets waren daar die Limburgers van Hastrui, de eerste tegengoal een dekkingsfout, de tweede tegengoal een own goal en de derde tegengoal was een foutje van Kevin. Toen stonden we dus ineens 3-1 in het krijt op zo’n 5 min voor het einde van de match. Kevin vond het nodig om zijn foutjes recht te zetten, eerst met een eigen goal en dan een afstandschot op aangeven van Jelle. Eindstand : 3-3.

Onze laatste match was tegen de beroemde beenhouwers van Sova 1. We waren nergens in de eerste helft en dus stonden we bij de rust 0-3 in’t krijt. Zeer onsportieve gasten die van Sova, veel gebruik van ellebogen e.d. In de tweede helft waren wij veel beter en scoorden we een eerste keer tegen via Jelle en een tweede keer via Arno op aangeven van Johan. Daarna nog wat kansen op de gelijkmaker, maar we moesten winnen om de finale te spelen. Dit lukte echter niet meer, maar door het verlies van onze eerste achtervolger werden we toch nog knap tweede in de poule.

De plaatsingswedstrijd was tegen Beringen en we begonnen in deze laatste match van het tornooi zeer goed! Arno maakte er al rap 1-0 van op aangeven van Jelle, een paar minuten later maakte ook Christophe zijn goal op aangeven van Jelle: 2-0. Een paar foutjes achteraan werden genadeloos afgestraft : 2-1, dekkingsfout en 2-2 bij de rust. Na de rust lukte ons niks meer en door veelvuldig balverlies werden we compleet afgeslacht en het ging van 2-3 naar 2-4, naar 2-5 en in de laatste min. werd het zelfs nog 2-6.

Maar al bij al toch iedereen supercontent van zijn dagje op Soleo en een mooi verdiende 4de plaats van de 10 aanwezige ploegen met een onuitgegeven team. Bij de prijsuitreiking pakten we, zoals op het Verbondstornooi, ook weer de mooiste beker van het tornooi: namelijk de Fair-Play beker. Na al dat gevoetbal een welverdiende douche en daarna nog een stukje eten: stoofvlees met frieten, echte Vlaamse kost.
Je ziet hé Waso-bestuur, ook zonder jullie, pakken we prijzen.

Topscorers : Arno 4 stuks, Jelle 3 stuks, Kevin 2 stuks en dan de rest met elk 1 : voor Johan, Christophe en Ignace.
Aantal assisten : Jelle 5 stuks, Johan 3 stuks.

Wij hebben allen genoten van deze heuglijke dag op bezoek bij Soleo.

Uw verslaggever van dienst : Davy Boodts.