Voetbal 2012

08/03/2012   Kon. Sch. VK Turnhout - Kon. WASO  2-7

Op de terreinen van KFC Meer won Kon. Waso na de heenwedstrijd (4-1 op Straatje) ook de return afgetekend met 2-7. De wedstrijd startte bijna met enige vertraging ware het niet zo dat onze penningmeester John De Wilde zonder problemen richting Meer zou rijden. John reed richting Turnhout maar had beter van bij het begin de GPS ingesteld. Een verkeerde keuze waarbij acht kerken en vijftien frituren onderweg werden voorbij gereden. Marnix Lanssens werd zo gelegenheidsafgevaardigde en coach Vercauteren diende op korte tijd zijn ploegopstelling kenbaar te maken waarbij positiewissels t.o.v. de voorbije duels merkbaar waren. Deze uiterst sportieve wedstrijd werd geleid door Jurgen Van Rompaey bijgestaan door Vincent Diels en René Snoeck.

Waso nam meteen het initiatief en trok het felst van leer. Jelle Van Der Meiren zorgde op assist van Johan Heerwegh voor het eerste doelgevaar maar Bekaert werkte het gevaar tijdig in hoekschop. Aan de overzijde drong Bluekens met een mooi nummertje de kleine rechthoek binnen. Gelukkig werkte doelman Slowack de kans met de voeten uit doel. Na een gemiste kans van Claessens (schot naast) opende Heerwegh na een slechte doeltrap de score (0-1). Waso ging op het elan door terwijl Turnhout met moeite over de eigen helft kwam. Op stilstaande fase was Turnhout even gevaarlijk maar Eykens richtte een vrijschop te slecht. Op hoekschop van Kevin De Mol prikte Claessens de dubbele bonus stevig tegen de netten (0-2). Op het halfuur probeerde Turnhout het op dezelfde manier een doelpoging te prikken maar op hoekschop van Huibrechts werd de schuchtere kans door Bekaert naast geknald. Ook een grondscherend schot van Bluekens miste de goede richting. De aansluiting kwam er dus niet maar een derde Waso-doelpunt wel. Nadat Fouad een hoekschop van De Mol naast devieerde, stak De Mol centraal de bal diep naar onze Yapi Yapo – bijnaam voor Yellow Blue star Jelle Van Der Meiren – die zijn solorush in doel besloot (0-3 ruststand).

Net als in de eerste helft startte Waso ook sterk na de rust. Een poging van Van Der Meiren werd eerst van de lijn gekeerd. Storend werk van Heerwegh op de thuisdefensie leverde na amper twee minuten de 0-4 op. De buit was binnen en Waso ging wat op de lauweren rusten. Jammer genoeg werd daarvoor op vijf minuten tijd tweemaal de tol betaald. Een schot van Bluekens werd niet klemvast beroerd en De Beuckelaer knikte het eerste thuisdoelpunt binnen (1-4). Balverlies van Rachid werd door Bluekens onderschept. Die stormde op rechts naar doel en besloot met een onhoudbare knal in het dak van het doel (2-4). Istvan en Christophe vonden het toen genoeg en kwamen na tien minuten uit de kantine om de Waso-afweer wat bij te sturen. Eventjes was het warm in het Waso-doelgebied op een schot van Eykens geklemd door Slowack maar met de tweede adem vertolkte Waso nadien een mooi spelvertoon. De voorsprong werd aangedikt. Rachid lanceerde Claessens die zijn soloactie meesterlijk mooi met een lob over doelman Wuyts in doel besloot (2-5). Bij nieuw balverlies van Turnhout koos De Mol het hazepad en trapte het leer langs Wuyts in de verste linkerbenedenhoek (2-6). Fouad knikte vervolgens een hoekschop van De Mol naast. Nog voor het uur glipte Rachid door de buitenspelval en knalde de 2-7 genadeloos binnen. Op het uur stopte Slowack een voorzetschot van De Beuckelaer in twee tijden. Eén minuut later zwiepte een vrijschop van Bluekens nipt over. Waso bleef zijn goede wil opdringen en de kansen opstapelen. Een collectieve aanval De Mol-Heerwegh werd door Fouad ei zo na afgerond maar doelman Wuyts stak er nog een handje tussen en zuiverde zo het thuisdoel. Drie minuten voor tijd speelde Heirbaut de bal iets te kort terug, De Beuckelaer had een kans tot scoren maar mikte die iets te hoog. Een schot van Rachid gestopt in twee tijden en een knal van Jelle iets te hoog waren de laatste wapenfeiten uit dit boeiende duel waarin Waso echt een klasse beter was.

Heel wat tevreden gezichten in het Waso-kamp na de wedstrijd. Bram Slowack mocht in het doel postvatten. “Dit is een positie waar ik ooit in Sint-Pauwels ook gespeeld heb en op de twee doelpunten na denk ik toch wel dat ik een behoorlijke prestatie heb neergezet. Een tegendoelpunt binnenkrijgen is als sluitstuk niet leuk. Deze technisch sterke ploeg speelde in beide helften goed gestructureerd en nam met verve de bovenhand van Turnhout. Waso heeft een perfecte wedstrijd gespeeld. De wil om er het beste van te maken was er en onze aanvalsstorm werd ruimschoots beloond.”
Istvan Lagaert was deze keer een aandachtig toeschouwer. “We waren goed begonnen aan de wedstrijd en dat werd fortuinlijk omgezet in een ruime winstmarge aan de rust. Door wat concentratieverlies kregen we in de tweede helft twee doelpunten tegen. Dat werd door enige mondjespraat van mezelf en Christophe Snoeck richting Waso-spelers goed meegenomen waardoor Waso de draad opnieuw goed oppikte en de winstmarge groter maakte. Deze zege is dik verdiend”, besloot Lagaert.

- Benny Farezijn -

Kon. Waso
: Bram Slowack, Johan Heerwegh, Benny Van De Winckel, Tim Staes, Ruben Van Puymbroeck, Gino Heirbaut, Rachid Asrikh, Fouad Amghar, Kevin De Mol, Stef Claessens, Jelle Van Der Meiren en Ignace Buytaert.

Kon. Schr. VK Turnhout : Wuyts, Huibrechts, Lauryssen, Van Neyen, Slegers, Bekaert, Eykens, De Beuckelaer, Willems, Van Den Broek, Bluekens, Bols en Goos.

Doelpunten : 16’ Heerwegh 0-1, 23’ Claessens 0-2, 35’ Van Der Meiren 0-3, 37’ Heerwegh 0-4, 39’ De Beuckelaer 1-4, 44’ Bluekens 2-4, 49’ Claessens 2-5, 54’ De Mol 2-6, 58’ Asrikh 2-7