Voetbal 2011

01/04/2011   K. Boomse SV - KON.WASO 0-0

Op het B-terrein van FC Ruisbroek kwam Kon. Waso niet verder dan de brilscore. Daar zorgden beide doelmannen voor die in beide helften zeer attent waren en hun doelvlak met mooie tussenkomsten zuiverden. Waso-trainer Gery Vercauteren trommelde een veredelde ploeg op met een mix van jonge en oudere spelers.
In de eerste helft zocht Waso naar het ideale ritme om de opponent op de eigen helft te drukken. Toch was het de thuisploeg die voor het eerste gevaar zorgde. Op een hard schot van Zafer Bekci waren de handen van de uitgekomen Van De Winckel meteen opgewarmd. Even later werd de bal door Kevin De Mol vanop rechts voorgetrokken in de loop van Ruben Van Puymbroeck die iets te lang twijfelde hoe naar doel te besluiten. Zo kende doelman Claes geen probleem om het onzuivere schot te stoppen. Op het kwartier was het de beurt aan de Boomse spelers om een mooie aanval op te bouwen. Het schot van Koen De Bruyn ging nipt over. Johan Heerwegh kreeg nadien op assist van Levi Schniermanni een mooie kans in de voeten maar het schot ging voorlangs. Voor de rust drong Boomse wat meer zijn wil op. Waso diende zich met alle middelen te verdedigen om geen achterstand op te lopen. Benny Van De Winckel kweet zich gedegen van zijn taak en hield twee kansen van Brent De Cock uit doel. Een schot van Gianni Seeldraeyers miste nog de juiste richting (0-0 ruststand).
Ook in de herneming nam Boomse de betere start. Bekci lanceerde op links Wouter Duré wiens schot naast ging. Na wat puzzelwerk met doorgevoerde wissels en beter gegeven instructies om een mooi aanvalsconcept te verkrijgen, kreeg Waso meer greep op de wedstrijd. De ingekomen Van Der Meiren joeg Waso-kapitein Heirbaut het straatje in. Gino omspeelde met veel glans een Boomse speler maar het schot dwarrelde nipt naast. Twee minuten later nam Kevin De Mol na slecht uitverdedigen het leer op de slof. De loeier zwiepte over. Waso bleef de kansen opstapelen. Een poging van Van Der Meiren stuitte eerst op doelman Claes en ook de rebound van Jelle werd uit doel ontzet in hoekschop. Voor het uur dweilde Heirbaut nog eens de linkerflank af en op deze voorzet trapte Van Puymbroeck de bal tegen Claes. “Driemaal is scheepsrecht”, zou je denken maar ook een nieuwe prik van Youngstar Ruben op assist van Schniermanni werd door Claes uit doel gebokst. Naar het einde toe luwde de aanvalsstorm van Waso gevoelig en joeg Boomse alle mogelijke averij uit de gevarenzone weg. Na een aangename vriendschappelijke partij zonder kaarten, floot scheidsrechter Urlus – bijgestaan door het duo Smets-Abdel – na 70 minuten af. Voor de Boomse scheidsrechtersvereniging – die meestal een verlies gewoon is – was deze 0-0 eindstand het teken om deze uitslag te vieren als een overwinning terwijl deze eindstand voor Waso echter geen ideaal resultaat is in voorbereiding op het Verbondstornooi onder vernieuwde formule (7 tegen 7) op zaterdag 30 april 2011 in het Jeugdcomplex van KAA Gent. Hopelijk treedt Waso daar aan met twee ploegen; wellicht de Youngstars en Oldstars. Supporters, allen op post!

- Benny Farezijn –

K.Boomse SV : Claes Jimmy, Van Limbergen Bart, Corremans Rudy, Van Meir Wim, Bekci Zafer, De Bruyn Koen, Velle Koen, Duré Wouter, Callaert Thomas, De Cock Brent, Fund Jolan, Seeldraeyers Gianni, Aerts Yentil, Van Meirhaeghe Jim.

Kon. Waso : Van De Winckel Benny, Flies Geert, Robbrecht Kevin, Borms Kristof, De Mey Johan, Heirbaut Gino, Waterschoot Sigy, De Mol Kevin, Staes Tim, Heerwegh Johan, Van Puymbroeck Ruben, De Witte Dirk, Schniermanni Levi, Van Der Meiren Jelle, Snoeck Christophe.

Doelpunten : 13’ Visser 0-1, 20’ Wesly Van Puymbroeck 1-1, 29’ Heerwegh 2-1, 39’ Ruben Van Puymbroeck 3-1, 56’ Jelle Van Der Meiren 4-1.

De verbroedering tussen beide vriendenkringen werd nadien met een heerlijke maaltijd (kroketten met vol-au-vent en groenten) ingezet. Meerdere dranken werden eveneens genuttigd tot in de late uurtjes. Nadat de vorige keer reporter 17 te rade ging bij de WASO Youngstars, was het nu de beurt aan de oudere lichting om even een reactie op de wedstrijd te geven. “De kansen zijn er geweest om deze partij winnend af te sluiten”, stelt trainer Vercauteren. “Jammer dat de kansen onoordeelkundig de nek werden omgewrongen. Waso miste precisie in de afwerking en het juiste doel niet staan.”
“Indien er één ploeg diende te winnen, dan waren wij dat”, meent Johan De Mey. “Met de dubbele nul als uitslag, daar kan ik mee leven. In de tweede helft werd Boomse op de eigen helft teruggedrongen. Naarmate de partij vorderde zag het er naar uit dat wie ging scoren ook de wedstrijd winnend zou afsluiten maar in de afwerking wrong hem het schoentje. We waren voor doel niet scherp genoeg !” Geert Flies was één der nieuwkomers in de selectie en diende zeker in de eerste helft als libero zijn medeverdedigers te motiveren om alle mogelijke averij uit de zone van de waarheid weg te halen. “Het was drie jaar geleden dat ik nog eens een match gespeeld had. Ik kwam duidelijk wat matchritme te kort maar heb toch mijn best gedaan. Waso kwam een paar keer goed weg waarop onze secure doelman Van De Winckel echter met mooie tussenkomsten de meubelen redde. Het spel in de wedstrijd verliep goed op en neer. Al bij al is dit een terechte uitslag”, besloot Flies. Ook al een nieuwkomer was Dirk De Witte – die hoopvol in de arbitrage op zoek blijft naar een zeer goed – die zeker geen slechte indruk naliet. “Er heerst duidelijk een goede sfeer binnen de ploeg en die moet er vooral zijn om een mooi resultaat te kunnen neerzetten. Voor mezelf is het allemaal wat nieuw maar ik vind dat mijn transfer van het gewest Gent naar Waso goed verlopen is.” Een nieuwe afspraak voor de return en hopelijk dan wel met doelpunten staat voor volgend seizoen met de Boomse vriendenkring in de agenda.

De voorbereiding op de wedstrijd verliep voor de vertrouwde verzorger – die het zonder waterzak moest stellen – Ignace Buytaert niet goed gesmeerd. Voorzitter Heirbaut meldde dat de verzorger in functie minstens één uur voor aanvang van de partij dient aanwezig te zijn. Ignace meldde echter dat zijn GPS stilgevallen was en de weg naar het terrein hierdoor moeilijk te vinden was. De uitgebreide Waso-delegatie van een 30-tal personen kreeg van Gino nog een primeur te horen : Ignace heeft kennis met een partner; Wendy Wagemans genaamd ! Aan loopwedstrijden deelnemen heeft blijkbaar vruchten en liefdesgeluk opgeleverd. Wat wil je, de twee combineren, lopen en met mooi zicht om naar de kontjes voor U te kijken, daar geraak je heel wat kilometers ver mee. Proef van dat geluk, beste Ignace ! Het is U van harte gegund. – Benny Farezijn –