Voetbal 2011

08/12/2011   WASO - ALSO  7-0

Op het kunstgrasterrein van SK Sint-Niklaas won Kon. Waso afgetekend met 7-0 van ALSO. De aftrap van dit oefenduel werd gegeven door Robin en Sam, kinderen van collega Benny Farezijn die een Jabulanibal – de zogenaamde WK voetbal van 2010 – schonk. Johan Van Raemdonck leidde de wedstrijd en werd bijgestaan door de assistenten Marnix Lanssens en Yves Dullaert.
In dit duel dreigde Waso voor het eerst langs Rachid Asrikh. De handen van doelman Van Den Haesevelde waren meteen opgewarmd die een schot van Rachid in twee tijden stopte. Aan de overzijde werd een hoekschop door Sam De Boeck naast verlengd. Op een kort genomen hoekschop van Stef Claessens drong kapitein Heirbaut de rechthoek binnen en besloot vanop links de actie na acht minuten meesterlijk mooi met een gekruist schot in de rechterhoek (1-0). Amper één tel later werd Stef Claessens op randje buitenspel in het straatje gestuurd door Kevin De Mol en verdubbelde zonder aarzelen de voorsprong (2-0). Even was er protest van Also maar de ervaren Van Raemdonck wist met deskundige uitleg het protest te neutraliseren. Waso bleef het initiatief opeisen waardoor Also nog meer op de eigen helft werd teruggedrongen. Op een laag schot van Levi Schniermanni stond Van Den Haesevelde in de goede baan. Also bleef door de aanvalsprikken van Waso in zak en as zitten. Balverlies van De Pelsmaker werd op de 19e minuut onderschept door Rachid die op links vrije baan kreeg en zonder enige tegenstand mocht aanleggen. De voorzet werd door Bryssinck doorgelaten voor Levi die aan de tweede paal voor de 3-0 tekende. Voor de rust zou Waso nog een vierde keer juichen. Rachid stak het leer diep naar Bryssinck die de rechthoek binnendrong en de bal panklaar in de voeten van Ruben Van Puymbroeck bracht. Ruben knalde de geboden kans stevig koelbloedig binnen. Waso probeerde nog meer averij voor rust te stichten maar de bezoekende afweer vond de 4-0 voldoende; meteen ook de ruststand.
Na de kampwissel ontbond Waso nog meer zijn duivelse spelpatroon. Also stak nog maar zelden de neus aan het venster. Waso trok direct in de aanval. Nadat Stef net buiten de rechthoek foutief werd afgestopt, streelde de vrijschop van Kevin De Mol de dwarsligger. De Boeck kreeg aan de overzijde een mooie kans aan de voet maar doelman Heerwegh bokste het het schot uit de gevarenzone weg. Johan zou nadien Inez Bouhmidi van de aansluiting houden. Op een aanval langs het duo Heirbaut-Bryssinck ontzette Félicien Nkundimana een kans voor de voeten van Ruben in hoekschop. Waso deelde in het verdere verloop van de tweede helft nog meer speldeprikken uit en werd hiervoor rijkelijk beloond. De Also-doelman werd meermaals op de proef gesteld. Eerst tipte Peter een vrijschop van De Mol over om vervolgens een voorzetschot van Rachid over te duwen. Aalsters balverlies werd door Kevin Robbrecht onderschept maar zijn assist werd door Claessens naast verlengd. Nadat kansen voor Rachid en Gino niet werden verzilverd, drukte Waso in de slotfase het pedaal nog wat steviger in. De aanvalslust werd uitvoerig beloond met drie prachtige doelpunten. Op een fase waarbij Ruben foutief in de rechthoek werd afgestopt en Kevin De Mol de bal in doel trapte - dit gelijktijdig met het fluitsignaal van de ref – mocht Stef de toegekende strafschop zelfs tweemaal trappen en omzetten (5-0). Een kleine tegenprik langs Bouhmidi dwarrelde naast. Een mooie collectieve aanval langs het duo Opsomer-Claessens werd door De Mol langs Van Den Haesevelde fraai in doel verwerkt (6-0). In de slotminuten kreeg De Mol eerst een nieuwe kans tot scoren maar de uitgekomen Also-doelman ontfutselde de bal uit Kevins voeten. Doelman Heerwegh bokste nog een bezoekende kans uit de rechthoek. Twee minuten voor tijd dweilde Bryssinck de linkerflank af en soleerde met succes (7-0 eindstand). De Youngstars van Waso aangevuld met enkele routiniers bleven voetballend te lang op hun honger zitten maar bewezen met dit mooie aanvalsconcept, hun dodelijke efficiëntie en een grote korf aan doelpunten nog lang niet uitgestorven te zijn.

- Benny Farezijn –

Kon. Waso : Johan Heerwegh, Benny Van De Winckel, Kevin Robbrecht, Kristof Borms, Ruben Van Puymbroeck, Gregory Paris, Levi Schniermanni, Gino Heirbaut, Rachid Asrikh, Kevin De Mol, Stef Claessens, Sander Opsomer en Koen Bryssinck

Also : Peter Van Den Haesevelde, Beau Van Vaerenbergh, Yoshi Meuleman, Sander Dalle, Cédric Broquet, Jens Keppens, Sam De Boeck, Tom Heyvaert, Kurt Maenhout, Jason De Pelsmaker, Imez Bouhmidi, Kristof De Smet, Thijs De Lannoy, Yannick Ottoy en Félicien Nkundimana

Gele kaarten : Broquet en Nkundimana (beiden Also)

Doelpunten : 8’ Heirbaut 1-0, 9’ Claessens 2-0, 19’ Schniermanni 3-0, 23’ Ruben Van Puymbroeck 4-0, 63’ Claessens (pen.) 5-0, 64’ De Mol 6-0, 67’ Bryssinck 7-0