Voetbal 2010

7/10/2010   KON.WASO - WETTHRA    4 - 0

Op de terreinen van SK Gerda Sint-Niklaas wonnen de scheidsrechters van Waso overtuigend met 4-0 van Wetthra. In beide speelhelften disten de Waaslanders het betere spel op. Robin Farezijn mocht voor aanvang van de wedstrijd met een geschonken wedstrijdbal de aftrap nemen en dan floot ref Luc De Beelde - bijgestaan door de assistenten Urbain Van Der Stylen en Benny Van De Winckel – om iets na acht uur de wedstrijd op gang.
Wetthra zorgde echter voor het eerste doelgevaar langs Kenneth Spaerkeer die het leer naast knalde. Waso vond wat later het juiste spelpatroon om Wetthra meer op de eigen helft te drukken. Ruben Van Puymbroeck werd in het straatje gestuurd maar zijn schot werd in hoekschop verwerkt. Fouad Amghar probeerde het dan vanuit de tweede lijn maar het schot miste de juiste richting (naast). Op de twaalfde en dertiende minuut klonk de alarmbel in het Wetterense doelgebied opnieuw toen Kevin Robbrecht en Kevin De Mol naar doel afdrukten. Beide schoten werden van de lijn gekeerd door een bezoekend verdediger. Waso bleef de kansen opstapelen en trainer Vercauteren voerde tussenin enkele wissels door om aanvallend nog iets beter voor de dag te komen. Jelle Van Der Meiren keilde een assist van de ingekomen Wim Van Brussel hoog over. Op het kwartier was het wel raak. Van Der Meiren leverde centraal een mooie assist af in de voeten van kapitein Gino Heirbaut die het leer in de verste hoek binnenschoof (1-0). Wetthra probeerde iets aan deze achterstand te doen maar een secure doelman Verberckmoes keerde met een beetje geluk – eerst deviatie op de lat – een gevaarlijke voorzet van John Lammens in twee tijden. Een mooie thuisaanval langs Van Brussel werd nadien door de ingekomen Johan Heerwegh op doel besloten. Guy Gistelynck kwam zijn doelman op de lijn ter hulp en werkte de thuiskans zonder twijfel van de lijn weg. Hetzelfde duo zorgde voor nieuw doelgevaar op de 22e minuut. Op hoekschop van Heerwegh streelde een schot van Van Brussel de dwarsligger. Net voor de rust knalde de ingevallen Tim Staes een assist van De Mol over en ging doelman Monsaert goed plat op een lage voorzet van De Mol.
Na een lichtpanne van een goed halfuur startte Waso furieus met vlotte aanvalsgolven aan de tweede helft. Nadat de Wetterense doelman een thuiskans verijdelde, diende Wetthra – bij een sterk opzetten van Staes naar de bal toe – via een ongelukkige deviatie van verdediger Gistelynck in eigen doel toch een tweede doelpunt te slikken (2-0). Gistelynck was nog maar net bekomen van dit doelpunt of wat later beging hij een nieuwe fout in de bezoekende afweer met de enige gele kaart in deze sportieve wedstrijd tot gevolg. Amghar mocht op links de vrijschop trappen maar Monsaert kweet zich gedegen van zijn taak en keerde het gevaar. Wetthra snakte naar de tweede adem om aanvallend iets terug te doen terwijl Waso de betere doelgerichte acties tot stand bracht. Kristof Borms ging op de 38e minuut de linkerflank af en stuurde Heerwegh in het straatje. Monsaert beroerde het schot van Johan echter niet klemvast en Staes tikte centraal onhoudbaar de geboden kans tegen de netten (3-0). De winstmarge voor Waso werd even later nog groter toen Van Der Meiren een assist van Borms met een geplaatste lob over Monsaert in doel besloot (4-0). Door de aanhoudende thuisdruk kon Wetthra geen enkel metertje meer over de eigen helft winnen. Levi Schniermanni soleerde eerst ei zo na met succes. Monsaert duwde het schot met een mooie refleks in hoekschop. Borms stuurde dan Van Puymbroeck diep maar Monsaert kwam gepast uit doel en liet zich niet verschalken. Kort voor tijd trapte Amghar een assist van Van Der Meiren iets te hoog, miste Van Puymbroeck op assist van De Mol een beetje precisie in de afwerking (schot op doelman) en werd een poging van De Mol in extremis nog afgeblokt door Schepens. Een zeer goed leidende ref De Beelde floot dan de wedstrijd af.
Nadat iedereen een douche had genomen werd er tot de late uurtjes in een gezellige collegiale sfeer van drank en een heerlijke maaltijd (friet met stoofvlees) genoten.
– Benny Farezijn –

Kon. Waso: Gilbert Verberckmoes, Tim Staes, Kristof Borms, Johan De Mey, Ruben Van Puymbroeck, Levi Schniermanni, Gino Heirbaut, Jelle Van Der Meiren, Fouad Amghar, Kevin De Mol, Wim Van Brussel, Sigy Waterschoot, Kevin Robbrecht, Johan Heerwegh, Christophe Snoeck.

Wetthra
: Martin Monsaert, Gert Willems, Eric Van Acker, Jeroen Derey, Luc Verbustel, Jente Van Heuverswijn, John Lammens, Guy Gistelynck, Dieter De Pestel, Tim Boriau, Kenneth Spaerkeer, Eddy Spaerkeer, Andre Schepens, Ceylan Ardiclar.

Doelpunten: 15’ Heirbaut 1-0, 34’ Gistelynck (e.d.) 2-0, 38’ Staes 3-0, 41’ Van Der Meiren 4-0.